látogató
számláló
Szállítási információk | Levitra Eladó
Get Adobe Flash player

Megrendelés, vásárlás útmutató.

Vásárlási variációk, termék átadása-átvétele

A rendelését a következő módon lehetséges kifizetni azonkívül kézhez kapni:

Vásárlási variációk, termék átadása-átvételeelőreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a kézbesítési, csomagolás, és további kiadásokat mi álljuk.

Postai utánvétellel a doboz átvételekor a postá(s)nak megfizetni a termék utánvételi árát, azzal összefüggésben, hogy a szállítótól veszi át a terméket, illetve a postahivatalban. Az utánvétel összegének kifizetésekor kapja meg a rendelt termékeket.

előre utalással való fizetés és átvétel: az előre történő utalás olyan nézőpontból lehet pozitívabb, hogy ilyenkor a postaköltséget cégünk átvállalja, ekképp jóval jutányosabban megkaphatja az árut. Rögtön azután, hogy megérkezett a pénz cégünkhöz, akkor még aznap postázzuk a csomagot, ekképp 48-72 óra alatt lefolytatható a folyamat, és olcsóbb is.

előre történő utalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüpont használatával egy levelet és akkor mi rögvest küldjük azokat az elérési lehetőségeket e-mailben Önnek, melyre utalni szükségeltetik az összeget. Az utalás közleményébe adja meg pontosan azt a nevet, irányítószámot, mint amit az igénylésben is eljuttatott nekünk, eszerint egyszerűbben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, semmilyen esetben se adja meg az utalás közleményében, egyedül kizárólag a nevét azonfelül irányítószámát írja be, azt, amit a rendelés folyamán eljuttatott hozzánk!

Amint megkaptuk az utalást (ez általánosságban egy-két óra, illetve 1 nap), arról SMS-ben értesítenek minket, és így még aznap már postázzuk is az árut ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, mely 1, illetve maximum 2 nap alatt minden bizonnyal eljut Önhöz, magától értetődően diszkrét csomagban.

Postai vagy futárszolgálati utánvétellel bonyolított kifizetés amellett birtokba vétel: Az utánvétellel történő kifizetési variáció a népszerűbb és a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre viszi a terméket amellett az utánvétel költségének megfizetésekor átadja azt Önnek. Általában mondható, hogy 20 000 forint alattig egy-két dobozos igénylés esetén elsőbbségivel elküldött küldemények valamennyi szállítási, továbbá további díja csak 1500 Ft. Eme ár felett, azonkívül a csomag tömegének megnövekedése okán, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz szállítási kiadás. Az igényléskor ezt a kiszállítási díjat hozzászámítja a számlázó rendszerünk az áru árán túl, eszerint látja Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz majd a postázás költsége, vagyis a termékkel együtt kereken mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét kifejezés azt mutatja igazából, hogy a forgalmazó feltüntet a csomagon egy utánvéti árat, amit óhajt, hogy a megrendelő a birtokba vétel során kiegyenlítsen. Az utánvéti ár esetünkben a termék árából, a postázás díjából, és a csomagolás árából áll össze. Érthető módon ez az utánvételi ár a vásárolt árut extra kiadásokkal növeli, melyet a vevőnek kell kifizetnie. A postai utánvétellel bonyolított kifizetés esetében a futárnak szükséges megfizetni a küldeményen lévő utánvételi árat, és ezzel a csomagot birtokba veheti. Amennyiben nem talált senkit a címen, otthagy egy értesítőt. A következő alternatíva a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, aminél a postán marad a küldemény, nem kerül kiszállításra azonkívül mivel Önnek nem kötelező a saját lakcímét megadnia a megrendeléskor, így nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, eszerint Önnek szükségeltetik bemennie a postára továbbá kifizetni az utánvét árát. A postahivatalban maradó csomag szervezése azért nem ilyen pofonegyszerű, amennyiben ezen a módon óhajtja kérni a rendelését, okvetlenül böngéssze át az alábbiakat, mert ha már többször vásárolt így, akkor is megváltoztak a kézbesítés előírásai, amiket itt olvashat el részletesebben.

Szállítás postán maradó küldeményként

Kérem, okvetlenül tanulmányozza ezt a postán maradó felvilágosító információt, mert még ha Ön már gyakran is rendelt postahivatalban maradó árucikket és azzal minden simán működött, ellenben nemrég nagyban változtak a postahivatalban maradó csomagok módjára meghozott normák!

Ez általánosságban a legbonyodalmasabb hozzáférési alternatíva a megfigyeléseink szerint, nagyszámú okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, illetőleg bevásárló központokban működő postahivatalok nem foglalkoznak postahivatalban maradó csomagokkal, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Javasoljuk, hogy a konkrét város, vagy település főpostájára címezzék a megrendelt csomagot, ha megoldható, és máris sokkal kevesebb baj lehetséges a birtokba vételnél. A postakeresűben az olyan egészen kis posták, és plázák- bevásárlóközpontjainak postái is megtalálhatóak, ahol nem lehet postán maradó küldemény, ez okból javasoljuk ne ezt, hanem a központi (fő)postahivatalokat preferálja!

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák hova postázzák az értesítést, mert az Ön címét nem írta meg az igényléskor, hanem pusztán a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben választott ki. Ezt nehezíti még, hogy sok esetben azt mondják a postára besétáló személynek, hogy nem küldték el, vagy eltűnt. Ekkor kérjük, írjon számunkra a Kapcsolat menüpont segítségével egy pár soros levelet, ahol mi válaszlevélben küldjük Önnek a megrendelés alkalmával adott küldeményt azonosító számot. Így már minden bizonnyal át fogják adni Önnek az ajánlott csomagját, amibe a terméket tettük.

A postahivatalban maradó küldemények megérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és hogyha Ön nem oda kérte postán maradó csomagként, akkor átviszik az Ön által megadott számú illetve című postahivatalba az Ön megrendelt küldeményét. Ha a főpostára kérte, akkor ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

alapvető tennivalók: A postán maradó csomagoknál egyáltalán nem hagynak Önnek értesítést, ekképp Önnek kell a megrendeléstől számítva egy-két napon belül bemennie a kért számú illetve című nagyobb postára a szóban forgó településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem jut be a postára, akkor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Hogyha a postán azt közlik, hogy nem érkezett ilyen csomag, vagy nincs meg, abban az esetben a küldeményt azonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal rendeződik a zavar! Ezt a számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetben kérje cégünktől, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leggyorsabban.

Legkomolyabb zavar a postán maradó csomagoknál hogy a beérkezett küldeményt (levél formájában) nem minden esetben képesek megtalálni azonnal a postán, pusztán egy úgynevezett küldeményazonosító /RAG/ számmal, amelynél minden feladott csomag útvonala követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám információja alapján már teljes valószínűséggel ki tudják keresni a megadott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és átadják Önnek az elvileg „még meg sem jött” csomagot.Többször a postán a csekély ösztönzés azonkívül a kis fizetések eredményeképp, hogyha nincs közvetlenül elöl a szóban forgó csomag, olyankor szívesebben azt jelentik ki Önnek, hogy nem kapták meg, illetve eltűnt. Emiatt lényeges a RAG szám, ami egyúttal egy csomag nyomkövetési szám. Eme számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levélben kérje el tőlünk.

A rendelést követő napon a küldeménye mindenkor feladásra kerül délután 16 óráig leadott megrendelések esetén. A délután 4 óra utáni igényléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, abban az esetben tudjuk teljesíteni, de amennyiben nem sikerül, akkor csak következő nap kerülnek postázásra. A kiküldött összes küldemény saját küldeményeket nyomon követő RAG számot kap, ez okból megkereshető a postahivatal számítógépe segítségével.

A postán maradó igénylést követő másnap, elküldjük Önnek ezt a küldeményeket azonosító számot, pedig ennek hiányában is bemehet a postahivatalba és megkaphatja a csomagját, amennyiben rendes hivatalnokok vannak, akkor kikeresik Önnek 1 perc alatt és így megkapja.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a RAG számot elektronikus levélben, abban az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben besétált a postára és ott azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomagja, vagy eltűnt. A KAPCSOLAT menüpontban írjon cégünkhöz egy levelet!

Emiatt olyan alapvető fontosságú, hogy valódi levelezési címet továbbá telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges maradjon. Netalántán az ilyen kézbesítési panasznál fel tudjuk Önt hívni, amennyiben nem válaszol az e-mailünkre.

Szállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre való kézbesítéssel

A szokásosnak valamint leggyakoribbnak mondott postahivatali utánvételes csomag lakáshoz való kiszállítása esetén a szállító kisebb értéknél (100 000 forintig) elviszi a küldeményt a lakáshoz, és akkor a csomag átvételekor leróhatja a postaköltséget az igénylő úgy, hogy a helyszínen a szállítónak megfizeti az utánvétel teljes összegét. Az utánvét összege a megrendelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvételi, azonfelül becsomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésénélamúgy mindig feltüntetjük a kézbesítési összeget is tételesen, eszerint elolvashatja, hogy az igényelt árucikken felül mennyi lesz a szállítási ár.

Lakáscímre történő kézbesítéskor utánvét során, hogyha nem talál senkit otthon a postás/futár, vagy nagyobb értékű az utánvét ára, abban az esetben általában a helyszínen hagy egy értesítőt a postaládában Önnek.

Sajnos azt szükséges az eddig tapasztaltak szerint mondanunk, hogy a kiszállítási ellátás nem mindenkor legjobb, többször értesítőt sem hagynak ott a postások vagy a szállítók nem tudni milyen okból, és ilyen esetben küldeményünket visszaküldik nekünk, mert Ön nem is tud a küldemény kiérkezéséről, mert nem kapott róla értesítőt, hogy menjen be a postahivatalba. A probléma elhárításának módja az, hogy az igénylést követően 48 órával maximum, amennyiben nem viszik ki a megadott házhoz a csomagot, abban az esetben írnia kell nekünk egy üzenetet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megadjuk az Ön számára így ezzel biztosan megtalálják a postán.

Bármilyen panasz, illetve 2 napnál régebbi megrendelés esetében, amennyiben nem jutott el Önhöz a termékünk, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy küld egy levelet a problémájáról a KAPCSOLAT menüponton át!

Kiszállítás előre történő utalásnálKiszállítás előre történő utalásnál

Ha Ön előre elutalta részünkre küldemény árát, olyankor az átutalás megérkezése után, aminél SMS-ben értesítenek minket, még haladéktalanul aznap kiküldjük a csomagot. Az árucikket szokásos buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt amellett nem kitapogatható zacskóba zárjuk, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A tapintatos csomagunk ajánlottan kerül feladásra utánvétel nélkül.

Hogyha tán el kellett mennie otthonról és a postás/futár nem tudta átadni, olyankor ott hagy egy értesítést a postaládában. Ezzel szükségeltetik befáradnia a postára azonfelül átvennie az ingyenesen odaadott diszkrét dobozú ajánlott levelét.

Amennyiben nem jött értesítés és már két-három napja rendelte a terméket, abban az esetben könnyen lehet, hogy a postás/szállító nem hagyott a helyszínen értesítést az Ön számára, de a postahivatalban ott lesz a küldemény. Feltéve, hogy így sem fedezik fel, küldjön nekünk a Kapcsolat menüpontban egy értesítést és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz kellő fizetési ismereteket ennek az oldalnak a tetején nézheti meg a Fizetési módnál.

Házhozszállítás tempója, időtartama, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A hazaszállítás időtartalmának lecsökkentése, azonfelül a nagyra becsült megrendelő minél gyorsabban történő kiszolgálása cégünk meghatározó kritériuma! viszont a jutányos hazaszállítási árakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja amellett gyorsasága az irányadó, illetve a szállítási szakszolgálat (futárszolgálat).

A délután 4 óráig lefolytatott megrendeléseknél még azon a napon lezajlik a dropship, más szóval a küldemények hazaszállítása. Ekképp az aznapi postára való feladásnál a posta 24-48 óra alatt biztosítja a küldemények átadását a teljes Magyarország területén belül. Eme időintervallum nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is megvalósul. A fuvarcégek 1 napos végrehajtást garantálnak.

Minden csomagot alapesetben normál elsőbbségi plusz ellátással kérjük, melynek plusz ára nem haladja meg a 90 Ft-ot sem.

A vevő igényelhet postai kivételes sürgősségi lehetőséget is (EMS), mely szavatolja, hogy az aznap bejelentett megrendeléseket következő nap a futár cég 5600 Ft költség ellenében a nagyobb városok településeire délelőtt 9 órára a kisebb települések esetén legfeljebb déli 12-ig átadja.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem szavatolja bizonyosan a másnapi átadást, így hogyha valakinek feltétlen kellenek másnap a termékeink, abban az esetben igényelhet extra sürgősségi lehetőséget úgynevezett EMS szolgáltatást, mely esetén a postahivatal szavatolja a másnap délelőtti átadást.

Postázás díja, utánvételes költség, csomagolási díjak a megrendelésnél

A postai utánvételes vásárlás egy költségesebb alternatíva, hisz a termék díján felül a postai szállítás díját is a megrendelőnek muszáj állnia, nem úgy, mint az előre való utalásnál, mert akkor vállalatunk átvállalja teljes egészében a kiszállítási amellett az egyéb járulékos kiadásokat.

A hazaszállítási, becsomagolási, illetve utánvételi költség összege átlagosan kevésbé értékes küldemények esetén 1500 forint alatti.

Az értékesebb, eszerint némileg nehezebb küldemények esetében az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, de a rendelésekor a szállítási költséget szerepeltetjük önállóan az árucikk fogyasztási árán kívül, ekképp egyértelműen tudni fogja, hogy mennyi lesz a teljes rendelése összességében.

Az aktuális kiszállítási, utánvételes, csomagolási összes összeget, ami pluszban rámegy az árucikk árára, azt a megrendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja Önnek.

A lehető legmérsékeltebb árú amellett legoptimálisabb házhozszállítási módot ajánljuk Önnek a legkomolyabb tapintatosság betartásával.

bonyodalmak és tennivalók a kézhez vétellel, kiszállítással összefüggésben

Persze a hazaszállítást valamint a feladást is csak emberek végzik el, így olykor-olykor hibát követhetnek el. Ezzel nincs is baj, ugyanis valamennyi incidensre készen áll a megoldás az esetleges kellemetlen gondok kiküszöbölésére.

Nem azt a féle vagy mennyiségű árut kapta, mint amit kiválasztott az igényléskor

Minekutána világhálón működő gyógyszerkereskedésünknek minden nap több, mint száz rendelést kell teljesítenie, eszerint néha előfordulhat, hogy pillanatnyi figyelmetlenség következményeképpen véletlenül nem annyi illetve nem azt a fajta terméket csomagoljuk be. Ennek természetesen rendkívül kicsi a valószínűsége, de, ha ez megtörtént Önnel, akkor sincs gond, mert nincs egyéb tennivalója, mint a weboldal alján levő üzenetküldő űrlapon írni nekünk egy panaszbejelentő üzenetet, melyet rögtön kivizsgálunk még aznap, valamint hogyha eszerint történt, abban az esetben korrigáljuk a hibánkat persze ingyen.

Az árucikket összetörve illetve szétszakadva kapta meg a borítékból elővéve

Sajnálatos módon a kézbesítés közben a nem szakszerűen kezelt és házhozszállított küldemények bizony sérülhetnek. Ezekre a megsérült csomagokra a Magyar Posta vállalja a biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem fog kárpótlást fizetni a más szállító vállalatok által keletkezett károkért.

Ezen baj általában csupán roppant kevés alkalommal lépett fel, pedig a megrendelők közölték, hogy a buborékfóliás levél el van szakadva, azonban ettől még semmilyen baja sem lett a készítménynek, eszerint nem kívántak az elképzelhető csekély baleseteken panaszkodni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Vállalatunk alaposan odafigyel a dinamikus, aznapi dropshipre (hazaszállításra), ezért minden nap elküldjük a du. 4-ig lebonyolított igényléseket. Ezeknek egy, vagy maximum két nap leforgása alatt oda kell érnie az egész hazánkon belül akárhová. Amennyiben 2 nap múlva nem jutott hozzá a csomagjához, olyankor mindenféleképpen jelezze ezt nekünk úgy, hogy a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet küld a panaszáról, melyben írja le, hogy mely adatokkal azonkívül milyen fajta árut igényelt, mely eddig nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott értesítést, ez okból nem sétált be érte a postára, amellett nekünk visszaküldték a küldeményt. Ez többnyire a postahivatalban maradó csomagok esetén szokott előfordulni, vagy akkor, hogyha az adott helyen az utánvétet végzCsomagkihordó postás vagy szállító valamint a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Így feleslegesen panaszkodik a már esetleg régen ismert postásánál, mivelhogy nem is ő kapja az utánvétes küldemények házhozszállítási feladatát. Még megszokott lakcímre történő kiszállításnál is előfordul többször, hogy nem hagynak üzenetet, ezért Ön nem szerez tudomást a csomagunkról és így egynéhány nap leteltével visszaküldik a feladójához.

Azt tanácsoljuk, hogy feltétlenül írjon nekünk, amennyiben a rendeléstől számítva legfeljebb két munkanapon belül nem kapta kézhez az ajánlott utánvételes csomagunkat, és akkor mi adunk egy küldeményeket azonosító számot (úgynevezett RAG számot), amire kiadják Önnek egyéb papír nélkül is a küldeményt. Szóval két napnál tovább semmiképp se várjon, hanem írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet!

• A küldemény a postán elkallódott. Ilyen esetben Önnek úgyszintén jeleznie szükséges felénk, hogy a küldemény nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és ha eltűnt a termék, abban az esetben ennek az árát a postahivatal vállalatunknak megtéríti, viszont még aznap, amikor ezt megtudtuk azonfelül beigazolódott, hogy eltűnt, akkor mi rögtön elküldjük az Ön számára ismételten az igényelt árucikket és az azt követő napra vélhetően oda is ér.

Erre egyébként csak egyszer volt eleddig példa. Az a leglényegesebb, hogyha nem kapta kézhez a küldeményt, abban az esetben mindenképpen jelezzen nekünk, mert az biztos, hogy kiküldjük aznap a16 óráig kivitelezett rendeléseket!

• Nem lett postázva a küldemény.

Netes gyógyszertárunknak mindig rendelkezésre áll raktáron bármely mennyiségű árukészlete, így úgyszólván garantált, hogy nem történhet meg, hogy kifogyunk a készítményekből, valamint nem tudjuk kiküldeni az igényelt árucikkeket. Netalántán előfordulhat az, hogy a rendelés leadását követően valamelyik levelezési szolgáltató nem küldi át a megrendelést vállalatunkhoz. Ilyenre még nem tudunk egy példát se.

 

Nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, ún. RAG szám kiküldése Önnek elektronikus levélben, hogyha eltűnt a csomag

Hogyha azt a felvilágosítást kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, akkor majdnem biztos lehet abban, hogy a postán elkallódott a küldemény. Ekkor egy ún. küldeményeket azonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert minden csomagnak létezik egy saját azonosító száma, és annak segítségével már megkeresik az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépükbe beírva. A csomagokat azonosító RAG szám felmutatását, vagy közlését minden esetben a postán javasolt intézni, és nem a postásnak mondani, hogy nézzen utána.

Ez a csomagokat nyomon követő szám általában két betűvel kezdődik azonkívül 14 számból álló számsor követi. A két betű, mellyel kezdődik, az az „RL” továbbá utána 14 db szám.

A csomagját délután 4 óráig kitöltött megrendelésnél még azon a napon kiküldjük, és 1-2 nap elteltével már kezébe is kapja. Ha maximum 2 nap elmúltával nem érkezett meg, akkor mindenképpen írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpont használatával egy néhány soros levelet a gondjával – adataival, és akkor mi rögvest választ küldünk továbbá elküldjük az Ön számára ezt a bizonyos küldeményazonosító RAG számot. Eme RAG számmal ha bemegy a postára, ahol így már a számítógépbe beírva pontosan tudják, melyik csomagról érdeklődik, azonkívül előkeresik az Ön számára.

Tapintat, küldemény kinézete- esztétikumaTapintat, küldemény kinézete- esztétikuma

Vállalatunk nélkülözhetetlen előírása a titoktartás! A rendelése egyáltalán nem fog kiszivárogni harmadik személy felé, azt más személynek nem kézbesítjük. A legtöbb személynek jókora gondotokoz, hogy hová is szállíttassák a csomagot, nehogy valaki is megtudhassa. A szüleivel illetve más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és ezért nem óhajt kínos kérdezősködéseket, eszerint merül fel a dilemma, hogy milyen címre szállíttassa a csomagot?

A felelet pofonegyszerű azonkívül persze a legtitoktartóbb. A postára postahivatalban maradó levélként. Amiatt is roppant megfelelő ez a módszer, mert Önnek még a saját címét sem szükségeltetik nekünk átadnia, hanem csak a postának a számát vagy a címét (minden nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud majd kikeresni. Azért ez nem ilyen egyszerű, jó néhány ismertető és dolog van a postán maradó csomagoknál. Hogyha postahivatalban maradó küldeményt szándékozik megrendelni, értsd, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne küldjék házhoz, olyankor ezt mindenképpen böngéssze át precízen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomagolás illetve a küldemény külleme

A házhozszállított küldemények külleme amellett látványa eléggé szerény, semmi nem jelzi a tartalmát. A feladója egy magánszemély lesz a kínos kérdezősködések elhárítása miatt. A csomagot a gyakorlatban levélként postázzuk, mert eszerint kevesebbe kerül a csomagnál. A levél egy bélelt levegő buborékos boríték, melyet nem lehetséges kitapintani se, azonkívül ekképp nem szokott megsérülni sem a küldemény tartalma, nálunk a készítmények.

A kisebb értékű illetve súlyú- illetve méretű megrendeléseket szóval egy béléssel rendelkező levélben adjuk postára, aminek külleme az alábbi képen látható:

A jelentősebb árú, illetve súlyosabb, nagyobb méretű megrendeléseket dobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek a megrendeléskor adott telefonszámon

Az igénylésben megírt telefonszámon csupán teljesítési, házhozszállítási nehézségek során telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem reagál egyáltalán. A rendelés elfogadása miatt semmiféleképpen se értesítjük telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó elektronikus levelet írunk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben telefonálnánk Önnek, hogyha sürgős kiszállítást óhajt másnapra. Hogyha tán a közölt igénylési információk hiányosak, úgy nem áll módunkban teljesíteni a rendelést. A telefonhívásnál mindenkor a rendelést kitöltő személyt kérjük telefonhoz, vagyis megbizonyosodunk afelől, hogy kivel tárgyalunk, valamint hogyha felesége vagy a barátja venné fel a telefonját (mobilját), akkor ne aggódjon pusztán egy téves hívás voltunk egy rejtett számon, akit nem tudnak visszahívni, sem visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kényelmetlensége! Eszerint a diszkréció százszázalékos.

 

Garancia

Gyógyszerértékesítő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, azonkívül az összes gyógyszerére pénz visszaadási vagy csere kezességet nyújt kedves megrendelőinek!

Világhálón működő gyógyszerkereskedésünkben soha nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénybe ütköző gyógyszerárusokhoz hasonló módon lemásolt gyógyszert adjunk el az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, legitim üzemeltetési jogosultsága, netes gyógyszertári azonkívül gyógyszer értékesítési engedélye miatt sem engedhetné meg, hogy lemásolt árut értékesítsen, mert abban az esetben bevonnák a cég minden felhatalmazását. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 normál patikával állunk szerződésben. Továbbá még 18 államban működnekjól prosperáló világhálón működő gyógyszerkereskedéseink.

Most ismertetjük Önnel azt a 3 legfontosabb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, azonfelül netes gyógyszertárak üzemelését, szolgáltatását, azonfelül az igényelt, illetve kiszolgáltatott gyógyszerkészítményeket bevizsgálják azonfelül ellenőrzik, gyenge minőségi szint esetében felfüggesztik a gyógyszerkereskedés működtetését, továbbá bevonják a működéshez szükséges engedélyeitt.

Ha a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén a cégünk azonfelül az online gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legmagasabb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek valódi tanúsítványai. Az engedélyek képekben láthat majd domain nevünkre utaló sorozatos vízjeleket, amit az okból kellett rátennünk, hogy a törvénysértőn kereskedő, hamis orvosságokat kínáló webshopok ne legyenek képesek másolni e legális jogosítványok igazolásait azonkívül átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontnál megtekinthetőek valamennyi céges adatunkkal együtt.

Ezen törvényes okmányok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy törvényesen munkálkodó netes gyógyszertár, és nem a pár tucatnyi illegális hamisított gyógyszerárusító weblapok valamelyike, amikre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk emellett csere jótállást, végső esetben pénz visszatérítési jótállást is biztosít minden tablettájára, az alább felsorolt garanciális körülmények mellett, amennyiben:

• Ön felnőtt korú.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító szert szedés folyamán és/vagy azt megelőzően.

• Ön tiszteletben tartotta a készítményre vonatkozó használati utasítást teljes egészében.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú ételt, innivalót, illetve egyéb más fogyasztási cikket a patikaszer beszedése közben és/vagy előtte.

• Ön nem érintett szív, vese, máj, tüdőbetegségben amellett nem szed erre pirulákat.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszereket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs elmegyógyászati problémája, azonfelül nem használ antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívüli okokból nem hatott ez a szer.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonfelül adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás követelményeinek, és a patikaszer önhibáján kívüli okokból nem volt hatásos Önnek, visszafizetjük a tabletta értékét, illetve kicseréljük egy más hatóanyagú gyógyszerre elsőként.

Pénz visszatérítési illetve cserére vonatkozó biztosíték adása a gyakorlatban

Ha felmerült, hogy Ön az összes követelményt betartotta és mégsem segített a szerünk, akkor választhat, hogy a pénzét szándékozza kézhez kapni, vagy esetleg kicseréljük a gyógyszerkészítményét egy további hatóanyagú gyógyszerkészítményre. Általában felajánlunk az Ön számára egy más különböző hatóanyagú cseregyógyszert, amit teljes mértékben ingyen kézbesítünk az Ön számára. elsöprő hányaddal a más hatóanyag már garantált diadal szokott lenni, mert létezik olyan eset eléggé ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hat egy embernek. Pedig hogyha tesztel egy további hatóanyagú szert, akkor megdöbben a hatástól, valamint mindjárt máshogy fordul hozzánk.

Amennyiben vissza szándékozza igényelni az árát

Abban az esetben nincs egyéb teendője, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy reklamáló e-mailt, és akkor majd kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, adjon fel a cégünknek egy kérvényező levelet a postán arra a névre továbbá címre, amelyről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényben tanácsoljuk, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, azonfelül a felmerült bonyodalmát a termékkel összefüggésben. Kérjük, írja meg eme levélben, hogy miféle kihatást továbbá mellékhatást vett észre a készítmény használatakor, és az összes, a hatásával összefüggő tettét. Pl. fogyasztott-e kávét, illetve szesztartalmú ital a szedése előtt vagy alatt, és szedett-e együtt vele másmilyen gyógyszereket, amellett hogy hány éves. Ha feladta ezt a hagyományos kézzel írt levelet a megrendelésnél kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, küldjön számunkra újból a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet, melyre 24 órán belül válaszolunk.

Amennyiben megérkezett vállalatunkhoz a levele és feldolgoztuk /4-10 nap/, azután megvizsgáljuk az esetet, azonkívül ha Ön az ismertető szerint alkalmazta a szert azonfelül valamennyi lényeges előírásunkat megfogadta, abban az esetben jogosult a garanciára, ezért visszaadjuk Önnek az összeget! Kérjük szépen, ebben az esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében megírni az utaláshoz kellő személyi adatait. Csupán kézírásos levelet hagyunk jóvá, minekutána azt le kell fénymásolnunk amellett bevinni a központunkba az adminisztrációhoz. Feltéve, hogy akármely adatot nem írja le, ami alapvető a pénz visszatérítési jótállás érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk elvégezni. elsőként, kérjük, legyen szíves, küldje vissza az igényelt gyógyszert, mely nem hatott, és mi megvizsgáljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. Kiküldés előtt minden esetben egy jól elrejtett jelölést erősítünk a szer levelére, dobozára, ezért tudjuk, amennyiben nem cégünktől származik a visszaküldött készítmény. A pénz visszatérítési jótállást csak akkor fogjuk teljesíteni, amennyiben a medicina buborékfóliás leveléből csupán konkrétan legfeljebb 1 szem nincs benne, vagy zselékészítmény esetén egy zacskó. Hogyha egynél több darab hiányzik, onnantól kezdve már nem tudjuk egyik fajta garanciát sem biztosítani az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Ha Ön a jótállását meg szeretné kapni, akkor kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüponton keresztül juttasson el nekünk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, azaz hogy a különleges panaszbejelentő azonosítási számot, valamint tüntesse fel a bankszámlaszámot és az utaláshoz fontos összes adatot. Ha ezeket az adatait du. 4-ig elküldi nekünk, abban az esetben még azon a napon megtérítjük a kifizetett összeget, mely egy nap alatt célba ér a számlájára. Erről egy képernyőképet tárolunk el, hogyha talán bizonyítanunk kell, hogy átutaltunk Önnek. A megrendelés leadásával mindezen szabályzatot Ön elfogadja.

Amennyiben ki akarjacserélni a patikaszert

Amennyiben Önnek valamiért nem volt hatásos a házhozszállított tabletta, illetve nem reagált megfelelően pont arra a hatóanyagra, de a pénzvisszafizetéssel nem megy semmire, hanem szívesebben próbálkozna egy próbára tenne egy másmilyen alapanyagú gyógyszerkészítményt, abban az esetben szépen kérjük, küldjön nekünk egy panaszbejelentő üzenetet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ekkor küldünk egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezután írjon nekünk egy kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a rendelt csomag megkapásakor annak feladójaként szerepelt! Ebben a kérvényben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre adjuk fel pontosan a másik gyógyszert továbbá még azt is, hogy mire szeretné, amennyiben kicserélnénk a szert! Alapesetben felajánlunk az Ön számára a tudásunk szerint egy attól különböző alapanyagú terméket, amely gyógyszerkereskedésünk farmakológusai szerint már biztosan sikeres lesz. Hogyha a 2 portéka költsége között különbözet van, az utalással, megbeszélést követően megoldható.

Ezt követően Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs egyéb dolga, mint hogy feladja postán ajánlott levélként, a saját kézzel írt papír alapú kérelmet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a kicserélendő termék nevével, a Claims Identification Number számával, azaz a csak erre az esetre vonatkozó reklamációs azonosítási számával egyetemben); továbbá az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a megmaradt azonkívül felnyitott gyógyszert szíveskedjék visszaküldeni.

Feltéve, hogy megérkezett cégünkhöz a visszaküldött áru, az Ön adatai azonkívül a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, abban az esetben azt feldolgozzuk majd egy-két napon belül a kérelmében olvasható adatok segítségével házhoz szállítjuk Önnek a csere készítményt. A kézzel írt offline (papír alapú) levélre azért van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le kell fénymásolnia a nekünk megírt kérelmét valamint el szükségeltetik küldenünk a központnak az irat feldolgozása miatt.